Zo creëer je privacy in huis zonder gordijnen

Huis zonder gordijnen

Gordijnen zijn niet meer vanzelfsprekend vandaag de dag. Niet iedereen vindt ze mooi en het is ook niet altijd mogelijk om iets te vinden dat echt past bij jouw interieur. En natuurlijk kan jij gordijnen gewoon niet praktisch vinden of te duur. Maar het is toch ook beslist wel prettig om af en toe wat privacy te kunnen realiseren in huis. Daarvoor heb je tegenwoordig geen gordijnen meer nodig. Je kan immers ook kiezen voor jaloezieën, shutter of plissé gordijnen. En dan zijn er ook nog die bijzondere praktische op maat gemaakte rolgordijnen natuurlijk.

De trend voor rolgordijnen

Een rolgordijn is tegenwoordig weer helemaal trendy. Dat is ook niet zo vreemd omdat er steeds meer mooie rolgordijnen beschikbaar komen. Rolgordijnen zijn er niet alleen meer in saaie kleuren, maar ook met moderne prints of zeer subtiele tekeningen. Maar ook rolgordijnen met teksten zijn vandaag de dag overal verkrijgbaar. Kies wel een tekst die je echt bevalt omdat je die tenslotte best lang zult gaan zien. Combineren met (felle) kleuren kan natuurlijk ook om een kamer helemaal te dien opleven. Maar als jij de trend van het moment wilt volgen, kies je voor eenvoudige basic tinten en materialen. Zilverkleurige en metallic rolgordijnen kies je voor ruimte die je een verrassend aanzien wil geven.

Rolgordijnen, praktisch en functioneel

Natuurlijk kun je een rolgordijn gebruiken voor een recht raam, zoals in een dakkapel, maar tegenwoordig zijn er ook producten voor een schuin zolderraam. En er zijn ook mogelijkheden voor een draai of kiepraam. Je kan dus overal de privacy realiseren die jij zoekt met op maat gemaakte rolgordijnen. Door het gebruik van moderne materialen kan je nu ook kiezen voor halftransparante rolgordijnen, die een deel van het zonlicht binnenlaten. Maar een op maat gemaakt rolgordijn is nog steeds de beste manier om een kamer goed te verduisteren. En natuurlijk kan je rolgordijnen ook combineren met andere gordijnen. Kijk maar eens op woontips voor raamdecoratie voor inspiratie.

Rolgordijnen, ophangen en onderhoud

Het ophangen van een op maat gemaakt rolgordijn is niet echt moeilijk. De rolgordijnen worden in het algemeen geleverd met ophangbeugels. Kijk eerst goed dat je de ophangbeugels zo ver mogelijk in de hoek van het kozijn plaatst en deze daar vastzet. Een kleine ruimte tussen ophangbeugel en kozijn is nodig om te voorkomen dat het gordijn vast kan lopen als je deze oprolt.

Rolgordijnen zijn eenvoudig te onderhouden. Vlekken verwijder je met een licht vochtige doek, dus geen natte. Deppen is de goede manier omdat wrijven tot kreuk of beschadiging kan leiden. Stofzuigen van de raamdecoratie is mogelijk. Maar dan moet je altijd een borstel gebruiken en zorgen dat de stof niet vacuüm wordt getrokken om kreuk of beschadiging te voorkomen. Gebruik geen magnetische stofdoeken en let op met reinigingsproducten voor de ruit.

1 gedachte over “Zo creëer je privacy in huis zonder gordijnen”

Geef een reactie