Woonkamer: de trendy zithoek

Als er iets belangrijk is wat de inrichting van de woonkamer betreft, dan is het wel het bankstel. Of, in dit geval, nauwkeuriger gezegd: de zithoek.

De zithoek maakt een woonkamer al snel tot een ‘echte’ woonkamer. Met twee leuke bankstellen creëer je binnen no time een en al gezelligheid en ben je klaar voor een avondje visite of een avondje met het gezin tv kijken. En dat hoeft heus niet duur te zijn. Je hebt een aantal marktpartijen die goedkope bankstellen en zithoeken aanbieden die toch dat moderne en hippe hebben.

Toch is het belangrijk om er wel even bij (de aanschaf van) zo’n zithoek stil te staan: een zithoek is een belangrijk onderdeel van elke huiskamer en het kan de kamer dan ook maken of kraken. Omdat het zitcomfort bijvoorbeeld ondermaats is, of omdat de stijl van de zitbanken niet past bij de rest van de kamer, of andersom natuurlijk!

De huidige trend

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen wensen en elke woonkamer vraagt om een eigen type bank. Toch valt er wel wat algemeens over te zeggen.

Allereerst zijn daar de verschillende soorten zitbanken: de rechte bankstellen, de loungebanken (veelal met een verplaatsbare hocker) en de hoekbanken (waarbij twee zijden van de bank rugleuningen hebben) zijn de bekendste. Men name de loungebanken en hoekbanken zijn de laatste tientallen jaren erg in trek. Waarschijnlijk heeft dit met de opkomst van de tv te maken: vanaf toen begon men meer languit onderuitgezakt te hangen op de bank!

En dan is er nog de zithoek. Voor wie wat meer flexibiliteit wilt (ten opzichte van een hoekbank), maar wel op zoek is naar veel zitcapaciteit, en veel gezelligheid!

Net zoals met alle banken, zien we bij zithoeken de volgende trends. Allereerst zijn beide banken vanzelfsprekend in dezelfde stijl en kleur. De stijl die we tegenwoordig het meeste zien is de moderne, strakke stijl. De leuningen zijn stevig, we zijn veel dunne aluminium of trendy houten pootjes, de zitkussens zijn uit één stuk of ogen in ieder geval strak. Vooral de grijs- en antraciettinten zijn in trek. Wat de stof betreft is het vooral… stof. Dus: in tegenstelling tot leer, wat minder en minder populair wordt. Zeker tegenwoordig zijn de stoffen van goede kwaliteit en zijn goed schoon te houden. En verder is het simpelweg goedkoper dan leer.

Stak ogende hotellobby

Een voorbeeld van wat zithoeken kunnen bewerkstelligen wordt meteen zichtbaar in deze hotellobby.

Woontrends veranderen snel

Woontrends zijn zo veranderlijk als het weer, wordt weleens gezegd. Trends zijn harstikke leuk, ze kunnen je namelijk ontzettend inspireren. Maar het belangrijkste is dat je het zelf gewoon mooi vindt en dat het je dat huiselijke gevoel oplevert. Want daar gaat het om!

 

 

1 gedachte over “Woonkamer: de trendy zithoek”

  1. Woontrends… het is net als met voetbal.. Iedereen praat er erg veel (onzin) over. Kies gewoon wat je mooi vindt. Je hebt toch zeker wel vertrouwen in wat je zelf wilt en kunt!?

Geef een reactie