Woning ontruimen

Het komt regelmatig voor dat mensen bij het ontruimen van een woning van een bekende of familielid niet goed weten wat ze met meubels en spullen moeten doen. Wanneer iemand op leeftijd bijvoorbeeld naar een verzorgingstehuis moet, is het vaak onmogelijk om alle spullen van een hele woning mee te verhuizen naar slechts één kamer. Voor bekenden zijn er vaak nog bruikbare spullen bij, maar daarnaast zijn er vaak vele spullen die in een vuilcontainer terecht komen. In veel gevallen helpen familieleden en kennissen bij het ontruimen van de woning, maar het komt ook regelmatig voor dat er niemand in staat is om te helpen bij het ontruimen van de woning. In deze gevallen wordt er vaak een woningontruimer ingeschakeld, een partij die de woningontruiming compleet kunnen verzorgen.

Inboedel

Een woningontruimer zorgt ervoor dat alle meubels en losse spullen uit de woning worden verwijderd. Wanneer daar opdracht voor wordt gegeven zullen alle losse spullen in dozen bij elkaar worden verzameld. Bruikbare meubels worden bij erkende woningontruimers vaak een nieuw leven ingeblazen door deze bijvoorbeeld af te leveren bij een kringlooporganisatie, het Rode Kruis of het leger des Heils. Er zijn ook verschillende partijen die een woning komen bekijken en een bepaald bod bieden om een complete partij inboedel op te kopen. Deze inboedel opkopers proberen de meest bruikbare spullen dan weer met winst door te verkopen.

Taken van de woningontruimer

Naast het ontruimen van de woning, kan een woningontruimer natuurlijk ook spullen verhuizen. Zij kunnen ervoor zorgen dat spullen van de oude woning zonder problemen in het verzorgingstehuis terecht komen. Een woningontruimer zorgt er normaal gesproken altijd voor dat een woning netjes en bezemschoon wordt achtergelaten.

Wanneer een huurbaas, makelaar of eigenaar van de woning bepaalde wensen en eisen stelt aan de woning, kan een woningontruimer hierbij ook een handje helpen. Hierbij kun men denken aan kleine reparaties of bijvoorbeeld het dichten van gaten in muren.