Verhuizen: uitbesteden of zelf doen?

Verhuizen kan aardig in de papieren lopen. Mooi als je werkgever betaalt, maar wat als je het allemaal zelf moet bekostigen? Voor een professioneel verhuisbedrijf moet je flink in de buidel tasten. Een kostenindicatie kan hier worden opgevraagd.

Een andere optie is om gewoon zelf te verhuizen. Met een beetje hulp van je vrienden bespaar je al snel een paar honderd euro’s .

Vrienden geregeld? Dan alleen nog even een verhuisbusje huren. Dat kan bij verschillende verhuurbedrijven. Enige dat je nodig hebt, is een geldig B rijbewijs.

Neem dan wel een bedrijf met een vaste prijs met vrije kilometers, zoals bijvoorbeeld BusterRent. Je kan alles online reserveren en je krijgt een bevestiging via de mail. Verder kan je net zoals bij een vliegreis, online inchecken en ben je bij het ophalen van de bus binnen 3 minuten onderweg.

Je vindt bijna in elke stad wel een verhuurbedrijf. Let goed op je kilometers. Dat kan aardig in de papieren lopen. Een gemiddeld verhuurbedrijf geeft je 100 kilometers gratis en daarna gaat de teller lopen. Gemiddeld kost je dat €0,25 per kilometer.

Zorg ook dat je juiste bus huurt. Veel mensen huren bijvoorbeeld een te klein busje, waardoor je 2 of 3 keer op en neer moet rijden. Dan ga je al snel over je vrije kilometers heen.

Bedrijven die niet kilometervrij verhuren spelen daar dan ook handig op in en adverteren met een vanaf prijs van  € 19,- per dag (exclusief btw, exclusief kilometers en exclusief toeslagen). Een vervelende verrassing als je uiteindelijk achteraf wordt afgerekend op je credit card. Let dus goed op wat je huurt en waar je huurt.

Het advies is simpel: huur zelf een busje voor een vast prijs. Ronsel een paar vrienden en zorg ervoor dat de dozen zijn ingepakt. Succes gegarandeerd.

Geef een reactie