Verhuizen & inrichten met budget

Heb jij zojuist een geweldig huis gevonden? Dit betekent dat je tijdig moet beginnen met het plannen van de verhuizing. Daarnaast heb je allerlei ideeën over het interieur van de nieuwe woning. Waarschijnlijk kom je er dan achter dat de kostenposten wel eens hoger kunnen zijn dan gedacht. Maak je dan vooral geen zorgen! Je kunt op verschillende creatieve manieren geld besparen op de verhuis– en inrichtingskosten.

Betaalbare verhuizing

Verhuizen met behulp van vrienden en familie biedt een prima optie om geld te besparen. Toch is het verstandig om professionele hulp in te schakelen voor het transport van zware en breekbare spullen. Houd er rekening mee dat verhuisbedrijven verschillende prijzen hanteren voor hun diensten. De voordeligste deals vind je door verhuisoffertes te vergelijken. Verhuisbedrijven hanteren ook vaak andere tarieven in het weekend. Wil je goedkoop verhuizen? Dan is het raadzaam om te verhuizen op een doordeweekse dag.

Verhuis– en inrichtingskosten vergoeden

Controleer ook of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Verhuis je bijvoorbeeld vanwege een nieuwe baan dan kan het zijn dat je werkgever een deel van de kosten voor het verhuizen en inrichten vergoedt. Met deze vergoeding kan je aardig wat geld besparen. Overleg daarom met je werkgever of deze regeling van toepassing is op jouw situatie.

Geef tweedehands meubels een makeover

Je kunt aardig wat geld besparen door op de rommelmarkt of in een kringloopwinkel te zoeken naar tweedehands meubels en decoraties. Ook op het internet kun je goed terecht voor oud meubilair. Soms zijn spullen zelfs gratis af te halen. Je kunt oude kasten en tafels een nieuw kleur geven waardoor ze er weer fris en modern uitzien. Bij je lokale bouwmarkt haal je de juiste verf en de bijbehorende gereedschappen voor je doe-het-zelf project.

Van oud en recyclebaar materiaal kun je vaak nog iets moois te maken. Denk hierbij oude pallets die omgetoverd kunnen worden in koffietafel, bank of bedframe. Meubelstukken die gemaakt zijn van oud hout zijn tegenwoordig erg trendy. Het enige wat je nog nodig hebt zijn de juiste gereedschappen zoals een schuur– en boormachine.

In Nederland is het geen gewoonte, maar uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat het wel degelijk loont om te onderhandelen over de aankoopprijs van producten. Zo ook bij de aanschaf van nieuw of oud meubilair zoals een bank of bed. Bij een goede benadering zijn winkeliers toch vaak gezind om een korting aan te bieden.