Veilig wonen: tips om inbrekers buiten de deur te houden

We zijn allemaal erg gehecht aan onze privacy en dientengevolge ook zeker aan onze veiligheid. We willen absoluut niet dat iemand zomaar onze woning binnen kan treden. Redenen daarvoor zijn voor de hand liggend. Allereerst is het onze woning en heeft iemand anders er niks te zoeken, en daarnaast zijn de intenties van de ongenode gast niet altijd even zuiver en zijn deze personen er vaak op uit om leed toe te brengen en spullen mee te nemen. Reden temeer dus om de woning goed te beveiligen! We geven enkele tips om de veiligheid van je woning te verhogen.

Sluit ramen en deuren als je niet thuis bent

We zien het maar al te vaak: iemand gaat even snel een boodschapje doen en laat zomaar de ramen en deuren van slot. Dat is pure laksheid. Ook al is de supermarkt vlakbij, een inbreker is snel en kan soms net op de loer liggen, wachtend tot een kans om in te breken. Als je veiligheid je lief is sluit je dus gewoon de ramen en deuren als je even weg bent. Kleine moeite, groot gemak.

Bewaar geen sleutel onder de deurmat of achter de bloempot

Er zijn maar al te veel mensen in Nederland en België die vlak bij de huisdeur een sleutel van die deur bewaren. Erg handig als je zelf een keer je sleutel vergeten bent of als de oppasser ineens binnen moet komen, maar ook erg handig voor inbrekers. Inbrekers weten die plekken en hebben dus vaak ook snel die sleutels gevonden. Interessant weetje: als iemand met een sleutel je huis binnenkomt, is het heel lastig om inbraak te bewijzen – er is dan immers geen braakschade. De verzekering kan dan heel erg moeilijk gaan doen om de daadwerkelijke schade uit te keren. Zorg dus dat inbrekers geen kans krijgen en berg die sleutel goed op!

Laat niet merken dat je op vakantie bent

Je gaat op vakantie, doet alle lichten uit, gordijnen en ramen dicht en laat de post in de bus zitten. Niet handig. Inbrekers zien dat er niemand thuis is en kunnen eenvoudig ’s nachts hun kans grijpen; ze hebben alle tijd!

 

2 gedachten over “Veilig wonen: tips om inbrekers buiten de deur te houden”

Geef een reactie