Tuintrends 2015

Het tuinmeubelseizoen van 2015 straat voor de deur. Bij een nieuw jaar horen nieuwe trends en deze gaan we natuurlijk behandelen. Wat is hip en wat is echt not done? De Biotope garden, de Twisted garden en de Golden Age garden zijn in elk geval in. Ook geven we je leuke tips voor je tuin.

 Twisted garden

Deze trend is leuk, strak, modern en geeft je tuin een strakke uitstraling. De Twisted garden staat bekend om zijn strakke vormgeving, hoogteverschillen en monotype planten. Het belangrijkste zijn de vormen die je aanbrengt. Materialen die je veel ziet in een Twisted garden zijn metaal, kunststof, hout en glad natuursteen. Het kleurgebruik is neutraal, maar wit is een belangrijke kleur in een Twisted garden en je kunt het goed combineren met aardkleuren.

 Biotope garden

De Biotope garden heeft een beetje een verwilderde uitstraling en dat is precies de bedoeling van deze tuin. Centraal staan de planten, geef ze de nodige ruimte en zorg ervoor dat de tuin er niet te armoedig uitziet. Je kunt voorkomen dat je tuin er armoedig uitziet door kostbare en natuurlijke materialen te gebruiken. Hierdoor krijgt je tuin een luxe uitstraling en is het uniek. Ambachtelijke en natuurlijke vormen komen terug in de Biotope garden. Handgemaakte objecten en gestapelde vormen zijn erg geschikt voor in deze tuin. De materialen van de Biotope garden zijn hout, natuursteen, leisteen, koper, marmer en textiel. Gebruik blauwgroene tinten, geelgroen en houtkleuren als warmbruin, koper en zalmoranje in deze tuin.

Golden Age garden

De Golden Age garden is een leuke trend in 2015. Het draait om nieuw leven inblazen in oude elementen. De Golden Age (Gouden Eeuw) staat centraal in deze tuin, vandaar dus de naam. Kapitelen, pilaren en grote vormen horen hier thuis. Laat je inspireren door klassieke tuinbeplanting. Je kunt elegante, klassieke en decoratieve vormen gebruiken voor je Golden Age garden. Geschikte materialen zijn natuursteen, donker hout, metaal en luxe kunststof. De kleuren die je in deze tuin kunt laten zien zijn hoogglans zwart, koper, goud en naturellen. Natuurlijk zijn planten ook belangrijk! Kies voor planten die je makkelijk kunt snoeien, bijvoorbeeld een buxus.

 Andere tuintrends van 2015

Er zijn nog meer trends voor de tuin dit jaar. Hieronder staan ze kort op een rijtje.

Rollende ballen buxussen

De buxus kan eigenlijk elk jaar in de tuin staan, maar per jaar verschilt hij van vorm. Deze trend past goed bij de Golden Age garden.

Ronde en hoge vijver

De ronde en hoge vijvers zijn terug dit jaar! Je kunt je vijver een mooie uitstraling geven door er planten omheen te poten.

Naaldboom

Naaldbomen doen je denken aan vroeger, toen ze hip waren. Ze zijn de laatste jaren langzaam uit de tuin verdwenen, maar in 2015 maken ze een comeback!

Lichtgekleurde tuinmeubelen

Lichtgekleurde tuinmeubelen van onder andere 4 Seasons Outdoor komen in 2015 erg in trek. Zo zien wij verschillende wit- en crèmetinten opkomen. Deze meubelen passen goed in een Twisted garden.

Wilde en transparante borders

Deze trend past goed bij de Biotope garden. Je kunt met meerdere en wilde planten borders aangeven, in plaats van twee.

Natuurlijke bestrating

Dit jaar mag de bestrating in je tuin natuurlijker en wilder. Het hoeft niet meer strak en modern te zijn. Pas natuurlijk wel je meubelen aan op deze tuintrend. Dit is de laatste trend die wij bespreken en past perfect bij de Twisted garden. Met deze trend kan je meer diepte en meer ruimte in je tuin creeëren.

1 gedachte over “Tuintrends 2015”

  1. Dit zier er zelfs in 2016 nog geweldig uit! Wij zijn zelf ook met onze tuin bezig en willen zelf graag ook tuinschermen maar ik las ooit ergens dat als de wind altijd van 1 kant waait dat het de constructie kan kapot maken… Is dit waar? hoe gaat jullie hier mee om? Meten jullie ook de wind etc? mvg Leendert

Geef een reactie