Trends in huis en tuin

Een huis kan je zo stijlvol en gezellig inrichten als je zelf wilt. Met een paar tips die je in dit artikel kunt lezen, zal je het huis nog gezelliger maken en iedereen zal een “wauw” gevoel hebben die je komt bezoeken.

Planten in terracotta

Vergeten planten, zo noemen de bloemisten de cactussen en de olifantsoor. Tuinieren en groen in het huis was een trend die vooral in de jaren 60 tot 80 duidelijk zichtbaar was in de huizen. Het huis wordt dankzij deze manier extra aantrekkelijk en als je een hoek maakt van groene planten in het huis creëer je een hoek van rust. Cactussen kun je plaatsen in terracotta potten en dan heb je geen kijken meer naar. Maak groepjes van kleine terracotta planten of kies eventueel voor één grote pot. Het beste wat je kan doen is kleuren mengen om een mooi kleureneffect te maken in de woonkamer.

Zitje in het raamkozijn

Iets wat men vroeger nooit zag, ziet men nu regelmatig opduiken in de Nederlandse huizen. Lekker zitten in het zonnetje, alleen is het nog te koud buiten, dus is een klein, smal zitbankje aan het raam een ideale oplossing om bijvoorbeeld te lezen in de zon. Het zitbankje opvullen met mooie, zachte kussens en je maakt in één oogopslag een gezellige leeshoek.

Opbergdozen

De collectie van opbergdozen gaat tegenwoordig heel erg ver. Zo is er altijd een opbergdoos te vinden voor iets waardevols in te steken. Superleuke printjes en kleuren die van het opruimen een vrolijke klus maken. Ze zijn te vinden in allerlei kleuren die zeker en vast bij elk interieur passen. Vaak worden op bureaus vrolijke opbergdozen gebruikt om de bureau georganiseerd te houden.

Houten wanddecoratie

Een nieuwe trend van 2015 die we meer en meer zien in huizen. Een houten wanddecoratie ter vervanging van een grote spiegel. Decoratie wordt gemaakt uit authentieke boomschors en deze schors werd gesneden in figuren die kunnen variëren. Letters, hartjes, namen noem het maar op. Het hout werd bewerkt zodat het minimaal 20 jaar meegaat zonder dat het hout zal afzien of zal afsterven.

Laminaat komt helemaal tot leven

Kwaliteit laminaat is tegenwoordige weer helemaal in. Vinyl was een langere tijd een grote concurrent van het laminaat, maar vele huishoudens kiezen uiteindelijk toch weer voor een ‘ouderwetse’ laminaat vloer. Zo kan je er voor kiezen om een laminaat zelf te leggen, om het te laten leggen.