Tijd om te restylen: 7 traprenovatie ideeën

Een mooie trap heeft niet alleen een groot effect op de stijl van een huis, maar kan ook dienen als een ware eyecatcher. Is jouw trap aan vernieuwing toe? In dit artikel zijn 7 ideeën onder elkaar gezet, die in het teken staan van het restylen van je trap door middel van traprenovatie.

1. Tegels en trappen

Wanneer je aan traprenovatie denkt komen tegels waarschijnlijk niet gelijk in je op. Toch kun je met tegels op een simpele manier jouw trap een make-over geven. Tegels zijn immers verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en met uiteenlopende printjes. Wil je écht iets vernieuwends? Kies dan voor een mozaïekpatroon!

Traprenovatie met tegels

Bron: Camillestyles

2. Zwart op zwart

Veel mensen kiezen voor een trap met een rustige en vaak lichte kleur. Jammer, want donkere trappen zijn erg stijlvol. Heb je thuis witte muren? Dan valt een donkergrijze, donkerbruine of een zwarte trap nóg meer op. Tip: een donkere trap met een betonlook is helemaal 2016.

Zwarte trap

Bron: Remodelista

3. Houten treden

Is jouw trap niet alleen toe aan een nieuwe look maar ook aan een grondige renovatie? Denk dan eens aan het vervangen van de overzettreden. Het plaatsen van de opzettreden neemt niet alleen weinig tijd in maar zorgt er ook voor dat je een lange tijd van je fraaie en stevige trap kunt genieten. Extra mooi: houten treden voor een landelijke look.

Trap met houten treden

Bron: TheInspiredRoom

4. Extra opvallend

Is je trap recentelijk gerenoveerd maar ben je toe aan een upgrade? Denk dan eens aan led-verlichting. Het is niet alleen leuk om te zien maar ook nog eens veilig. Plaats de lichtjes onder de traptreden, op de treden of in de muur zodat jouw gerenoveerde trap nóg opvallender wordt.

Trap met verlichting

Bron: Vlassakverhulst

5. Krijtbord trappen

Een leuk idee voor de creatievelingen onder ons: krijtbord traptreden! Met een hippe ‘chalkboard’ trap kun je verschillende kanten op. Je kunt de traptreden versieren met inspiratievolle quotes, een gedicht (elke trede een zin!), verschillende tekeningen of de namen van dierbaren.

Krijtbord trap

Bron: Brit.co

6. Kleur, kleur en kleur

Je kunt natuurlijk een muur verven of opvallende meubels kopen wanneer je meer kleur wilt in huis, maar heb je er ooit aan gedacht om je trap te verven? Laat je bij het kopen van de verf goed informeren, het gebruiken van de juiste materialen is namelijk essentieel. Durf je het verven zelf niet aan? Neem dan contact op met een professional.

Multicolor trap

Bron: Apartmenttherapy

Ombre

Een kleine aanvulling op de vorige tip: wil je dat jouw (toekomstige) gekleurde trap extra opvalt? Kies dan voor een ombre effect. Ombre staat in het teken van kleurverloop en is één van de grootste trends van de laatste jaren.

Ombre trap

Bron: DiySquirrel

Geef een reactie