Rustgevend blauwe slaapkamers

Het belang van een goede slaapkamer mag niet onderschat worden. Het is de ruimte waarin je volledig tot rust komt en je weer oplaadt na een drukke dag. Heb je wel eens last van onrustige nachten, waardoor je de volgende dag weinig productief bent? Misschien is de inrichting van je slaapkamer de reden. Deze heeft namelijk een groter effect op je nachtrust dan je waarschijnlijk denkt. Weet je bijvoorbeeld dat je in een blauwe slaapkamer beter slaapt?

Waarom blauw?

Hecht je veel waarde aan een goede nachtrust? Dan heb je je nieuwe lievelingskleur gevonden: blauw! Uit onderzoek blijkt dat mensen in een blauwe slaapkamer het beste én langste slapen, bijna 8 uur per nacht. De kalme en rustgevende kleur zou de hartslag vertragen en de bloeddruk verlagen, waardoor het in slaap vallen een fluitje van een cent is. Daarnaast slapen mensen in een blauwe slaapkamer niet alleen het beste, maar worden ze ook nog eens positief en gelukkig wakker. Kun jij wat extra uurtjes slaap maar al te goed gebruiken? Laat je dan inspireren door onderstaande blauwe slaapkamers.

 

Blauwe muren

Veel mensen kiezen voor witte muren in de slaapkamer. Geen vreemde keuze. Wit is met alles te combineren en laat een ruimte lichter en groter ogen. Ben je echter toe aan iets anders en klaar om te testen of je in een blauwe slaapkamer echt beter slaapt? Kies dan voor een blauwe muur. De opties hiervoor zijn eindeloos. Verf je muur in een blauwe tint of kies juist voor stucwerk in de kleur blauw. Heb je te maken met een budget? Het laten spackspuiten van de muur wordt machinaal gedaan. Hierdoor liggen de prijzen van een stucadoor voor het aanbrengen van spackspuitwerk in de kleur blauw laag, gemiddeld tussen de € 7 en € 11 per m². Gaat een hele blauwe muur jou wat ver? Verwerk dan de kleur blauw op een subtiele manier, bijvoorbeeld in een muurschildering, met een muursticker, of kies ervoor om slechts een deel van de muur blauw te verven, zoals op de onderstaande afbeelding.

Wonen-blog blauwe slaapkamer 4

Blauwe accessoires

Natuurlijk hoef je niet meteen een verfblik open te trekken om een blauwe slaapomgeving te creëren. Met accessoires verwerk je de rustgevende kleur eenvoudig in je interieur en creëer je tegelijkertijd meer sfeer. En het beste: accessoires zijn makkelijk aan te passen. Je geeft je slaapkamer op ieder gewenst moment een frisse uitstraling door simpelweg wat accessoires om te wisselen. Hoe rustgevend de kleur blauw ook is, het blijft de slaapkamer. Houd het aantal accessoires daarom beperkt om de rust te bewaren. Perfecte blauwe accessoires voor een slaapkamer zijn een blauw dekbedovertrek, kussens, een vloerkleed of een blauw schilderij aan de muur.

Wonen-blog blauwe slaapkamer 5

Geen fan van blauw?

Houd je van een goede nachtrust, maar ben je minder gek op de kleur blauw? Natuurlijk is blauw niet de enige kleur die geschikt is voor de slaapkamer. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mensen met een gele en groene slaapkamer ook profiteren van veel slaap. Kies het liefst voor zachte tinten in plaats van felle kleuren. Probeer daarnaast om energieke kleuren, zoals rood, te vermijden. Deze kleuren maken het juist moeilijk om in slaap te vallen én blijven.

 

Geef een reactie