Op kamers wonen

Je hebt de middelbare school afgerond en in bezit van je mavo, havo of vwo diploma. Het is tijd voor de volgende stap: studeren. Het is goed mogelijk dat je gaat studeren in de stad waar je al woont of die dichtbij je huidige woonplaats is. Het is ook mogelijk dat jij gaat studeren in een totaal andere stad en vanuit het oosten naar Amsterdam gaat of vanuit het zuiden naar Groningen. Je gaat op kamers en daarmee breekt er een heel nieuw tijdperk aan. Het studentenleven op zich is al compleet nieuw. Je hebt vrijheid en veel verantwoordelijkheid. Daarnaast kun je bij een studentenvereniging gaan en je leert allemaal nieuwe mensen kennen. Ontzettend leuk natuurlijk. Het enige nadeel is dat je als student doorgaans niet heel veel te besteden hebt. Ga je op kamers wonen, dan wil je natuurlijk wel je kamertje op een leuke manier inrichten.

Studentenkamer inrichten

Je nieuwe kamertje wil je natuurlijk gezellig inrichten. Dit moet ook zo praktisch mogelijk gebeuren. Het komt namelijk vaak voor dat je helemaal niet zo heel veel ruimte hebt in je studentenkamertje. Schrijf voor jezelf op wat je allemaal nodig hebt. Duik ook eens in de garage van je ouders en je familie. Vaak hebben zij ook nog wel wat spullen die jij op kunt pimpen en goed kunt gebruiken. Er bestaan ook websites waar je spullen gratis af kunt halen en je kunt natuurlijk marktplaats raadplegen. Wil jij graag nieuwe meubelen, dan kun je het beste naar winkels als IKEA, Leenbakker en Kwantum gaan. Je kunt leuke dingen vinden voor weinig geld. Het enige waar je niet op mag bezuinigen is je bed. Vooral voor een student is een goede nachtrust erg belangrijk. Bij Slaaploods vind je goedkope matrassen en bedden. Voor een studenten boxspring moet je dus daar zijn.

Slimme inrichting

Vooral als je in Amsterdam gaat wonen, krijg je te maken met kleine kamers en hoge huurprijzen. Je moet dus slim je kamer gaan inrichten. Je wilt er slapen, maar ook kunnen studeren. Het liefst wil je ook dat het mogelijk is dat er vrienden kunnen blijven slapen. Het is een idee om voor een tweepersoonshoogslaper te gaan. Je kunt dan met meerdere mensen in je bed liggen en je bespaart de ruimte eronder. Hier zou je een bureau kunnen neerzetten of een bank en televisie. Het meest ideale is als je inbouwkasten hebt, dat scheelt namelijk erg veel ruimte. Om inspiratie op te doen, kun je het beste een kijkje nemen bij IKEA. Zij weten als geen andere een minuscule ruimte optimaal te benutten.

Geef een reactie