Meer ruimte op uw zolder realiseren

Wanneer er naar een oplossing wordt gezocht voor een extra kamer, dan kan een dakkapel de mogelijkheid zijn. Indien men al een langere tijd een woning bewoond en er moet voor een gezinsuitbreiding een kamer bijkomen of men heeft behoefte aan een extra slaapkamer of studeerkamer, dan kan men overgaan tot het plaatsen van een dakkapel. Het kostenplaatje is aanzienlijk. Toch kan je de prijs wel enigszins beïnvloeden door enkele werkzaamheden zelf uit te voeren. Er zitten ook voor wat betreft de uitvoering van een dakkapel nogal wat verschillen in.

De constructie

Je gaat eerst bekijken, wat voor een ruimte je hebt, om een dakkapel te bouwen op het schuine dak van je bestaande woning. De grootte heeft een belangrijke invloed op de kostprijs. Dat is natuurlijk begrijpelijk. Het groter de dakkapel wordt hoe meer materiaal er moet worden gebruikt en hoe langer de werkzaamheden zullen duren. Een dakkapel van twee meter zal goedkoper zijn dan een van vier meter.

Je moet je ook afvragen waarvan je de dakkapel laat maken. Je kan daarvoor hout laten gebruiken maar ook kunststof. Nu is een dakkapel van kunststof duurder dan een van hout, maar op den duur zal er een van kunststof goedkoper zijn. Een dakkapel van hout, moet met een vaste regelmaat geschilderd worden en omdat dat vaak hoog is, zal men een schilder moeten inhuren. Dat is zeker geen goedkoop karwei.

Ook de ramen zijn een belangrijke kostenpost. Moeten de ramen draaibaar worden aangebracht of vast. Nu zijn vaste ramen veel goedkoper dan draaibare maar zeker niet handig. Het is best belangrijk dat je de extra kamer op zolder, tijdens de zomermaanden, kan luchten. Ook het aantal ramen is van belang. Is het misschien voldoende dat er één raam opengaat? Dat zijn allemaal vragen die je je kan stellen wanneer je een dakkapel gaat laten maken.

Voordat je een dakkapel door een aannemer laat plaatsen, kan je in de offerte laten opnemen, dat je zelf zal zorgen dat de ruimte in het dak wordt vrijgemaakt. Hierdoor zal de aannemer minder tijd nodig hebben om de dakkapel op te bouwen. Een aannemer rekent in zijn offerte meestal drie dagen voor het opbouwen van een dakkapel. Dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte en de te gebruiken materialen.

Je kan ook nog kiezen uit een prefab dakkapel. Hierbij wordt het dakkapel in de werkplaats gemaakt en dan door middel van een kraan op het dak geplaatst. De aannemer zal dan ongeveer een dag nodig hebben om het geheel af te werken. Tips hierover vind je nog meer op Woonprettig.

Prijsopgave

Het is belangrijk dat je bij verschillende aannemers een dakkapel offerte laat maken. Je moet hierbij eerst wel aangeven wat je wilt. Moeten het bijvoorbeeld draaibare ramen zijn of vaste enzovoort. Je moet de offerte door verschillende aannemers laten maken. Wanneer je ze allemaal binnen hebt gekregen is het belangrijk dat je de offertes met elkaar gaat vergelijken. Je zal zien dat er behoorlijke prijsverschillen in zitten. Ga nu niet altijd direct uit van de goedkoopste maar kies die aannemer waarin je het meeste vertrouwen hebt. Bespreek samen de offerte door met die aannemer die je hebt gekozen, voordat hij aan de werkzaamheden kan beginnen.

 

Geef een reactie