Landelijk wonen

Een nieuwe trend op het gebied van wonen is de Landelijk wonen trend. Landelijk wonen komt oorspronkelijk van het wonen in een landelijke omgeving, hierbij moet je denken aan wonen op het platteland, wat gepaard gaat met rust en gezelligheid. Bij landelijk wonen kun je ook denken aan mooie uitzichten, waarbij men ver kan kijken over het boeren landschap, veel ruimte, luxe en privacy.

Landelijk wonen is het tegenovergestelde van de stress en spanningen die je in de stad ervaart, maar omdat niet iedereen de mogelijkheden heeft een zich een plekje op het platteland te veroorloven, ziet men de trend ook steeds vaker terugkomen in de stad.

Zeker met de crisis van de afgelopen jaren is de landelijk wonen trend steeds verder aangewakkerd. Bij het landelijk wonen wordt veelal gebruik gemaakt van landelijke woonaccessoires of brocante voorwerpen. Deze voorwerpen zijn vaak via het internet of rommelmarkten voor een prikkie te koop en kunnen een erg leuke toevoeging zijn aan het interieur.

Bij een landelijk interieur wordt een woning ingericht op zo’n manier dat er een warme, rustige en rustieke sfeer ontstaat. Bij het landelijk interieur kan men gebruik maken van verschillende materialen zoals hout, linnen, katoen, gietijzer en emaille. Hierbij worden vaak kleuren gebruik zoals gebroken wit en witgrijs. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met andere naturel kleuren. Enkele leuke aanraders voor het creeeren van een landelijk interieur zijn bijvoorbeeld white wash geverfde tafels of opgeschuurde kastjes.