Kosten dakkapel en dakopbouw

De kosten van een dakkapel of een dakopbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren. Als je prijzen gaat vergelijken, is het belangrijk om naar het hele plaatje te kijken. Online kun je goedkope dakkapellen vinden maar als je apart voor het plaatsen moet betalen, kun je alsnog duurder uit zijn. Neem dus alle kosten mee in je berekening.

Afmetingen dakkapel

De prijs is afhankelijk van het aantal strekkende meter. Daarnaast is de hoogte en diepte ook van invloed op de prijs. Dit zijn keuzes die je grotendeels zelf kunt maken. De diepte kan echter worden bepaald door de hellingshoek van het dak.

Hellingshoek

Als je dak een lagere helling heeft, dan moet de dakkapel dieper zijn. Er is dan meer materiaal nodig waardoor de dakkapel duurder wordt.

De hoogte in met een dakopbouw

Als de zolder laag is, dan kun je met een dakopbouw het dak verhogen. Op die manier krijg je een lichte kamer waarin je gewoon kunt staan. De kosten van een dakopbouw zijn uiteraard hoger dan van een dakkapel, maar daarvoor krijg je er wel volwaardige extra vierkante meters bij.

Materiaal en afwerking

Uiteraard heeft het materiaal ook invloed op de prijs. Je kunt kiezen uit kunststof of hout. In kunststof bestaan er verschillende opties: glad kunststof of houtlook. Zoals het woord al zegt: deze ziet er uit als hout maar, in tegenstelling tot echt hout, vereist het weinig onderhoud.

In de afwerking kun je het zo bont maken als je zelf wilt: extra opbergruimte, horren, airconditioning, raambedekking, vensterbanken, hoge isolatiewaarde, draai- of kiepramen. Allemaal zaken die jouw nieuwe kamer nog comfortabeler maken.

Burenvoordeel

Als je buren ook een dakkapel overwegen, dan kan het voordelig zijn om deze tegelijkertijd te laten plaatsen. Je kunt dan samen de kraankosten delen. Nog voordeliger wordt het als je kiest om een doorlopende dakkapel met een of meerdere buren te plaatsen.

Geef een reactie