Inrichting babykamer

Op een gegeven ogenblik is het moment daar, je doet een zwangerschapstest en de test geeft aan dat je zwanger bent. Dan moet er vervolgens best het een en ander gebeuren. Natuurlijk moet je een naam bedenken, je moet alvast wat spulletjes gaan kopen voor de baby en het grote nieuws aan je familie gaan vertellen. Maar wat er ook belangrijk is, is dat de babykamer ingericht gaat worden! Maar hoe ga je dat aanpassen? Heb je al een lege kamer in huis of moet er een kamer leeggeruimd gaan worden? En hoe ga je hem inrichten?

Jongen of een meisje?

Sommige mensen willen van tevoren niet weten of het een jongen of een meisje wordt. Als je kiest voor een neutrale babykamer waar je zowel een jongen als meisje op kunt verwelkomen is het geen probleem, maar zodra je de kamer een echte babykleur wilt geven, namelijk roze of bijvoorbeeld blauw, dan is het wel belangrijk dat je van tevoren weet wat het wordt. Ook voor bepaalde interieur is dit belangrijk. Sommige bedjes zijn namelijk wat sierlijker en gericht op meisjes, terwijl andere meubels weer echt voor jongens zijn. Wellicht is dit dus handig om mee te nemen in de beslissing of je wilt weten of het een jongen of een meisje wordt.

Een veilige tussenweg

Als je het toch niet wilt weten, kan het natuurlijk ook nog anders. Zo kun je bijvoorbeeld de muren een neutrale kleur maken, bijvoorbeeld wit en deze later decoreren met een bepaalde kleur. Wat schilderijtjes kopen kan namelijk nog prima als het kindje geboren is. Zo kun je toch wat extra kleur aanbrengen of hoef je op voorhand niet de gehele kamer een bepaalde kleur te verven. Ditzelfde geldt eigenlijk voor de meubels. Deze kun je ook in een neutrale kleur kopen en met decoratie de accenten leggen voor een jongen of meisje.

Zelf maken en doorgroei?

Als je een handige aanstaande papa bent die graag knutselt, kun je natuurlijk ook zelf de meubels maken! Op deze manier krijg je een heel unieke babykamer en kun je hem exact maken hoe jullie dat willen! Echter is dit wel tijdsintensief dus dan is het wel handig om tijdig te beginnen! Je kunt bij het kopen of maken van de babykamer ook al wat rekening houden met de doorgroei, want ze zijn zo baby af. Als ze peuter of kleuter worden, kun je misschien nog wat meubels laten staan, bijvoorbeeld een kast. Handig om dit alvast in je achterhoofd te houden.

 

Geef een reactie