Hoe laat je je inboedel opkopen?

Misschien klinkt het raar, waarom zou je je gehele inboedel laten opkopen en wie wilt jouw inboedel opkopen? Dit kan natuurlijk meerdere redenen hebben, bijvoorbeeld wanneer je gaat samenwonen en er veel over blijft van één van het stel. Het komt ook vaak voor bij ouderen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen en een verzorgingshuis in moeten. Het is lastig om al je inboedel te laten inkopen, je krijgt er vaak maar een heel laag bedrag voor terug. Ook is het natuurlijk mogelijk om de inboedel cadeau te doen aan goede doelen.

Opkoper of particulier verkopen

Wanneer je kiest voor het opkopen van de inboedel via particulieren zal het misschien erg lang duren en kost het veel moeite om alles kwijt te raken, denk daarbij vooral aan de kleine spullen als lampen etc. die raak je niet snel kwijt via de particuliere weg. Is er dan geen andere optie? Die is er natuurlijk wel er zijn veel bedrijven die inboedel kopen van mensen in eerder genoemde situaties. Doordat zij het massaal inkopen kunnen ze er voordeel uit halen, vaak gaat dit ook samen met een verhuizing of ontruiming.

Voor de verkoop

Er zijn natuurlijk een aantal dingen die je van te voren moet voorbereiden voordat je aan de slag gaat, denk bijvoorbeeld wat je wel en niet weg wilt gooien. Misschien wil je bepaalde dingen wel particulier verkopen of in de familie behouden.

Verder is het handig om meer informatie te vinden van de partij die het gaat opkopen vraag eens om je heen, of iemand al eens ervaring heeft met een soortgelijke partij. Als laatste kun je natuurlijk meerdere offertes opvragen bij dergelijke bedrijven. Ik hoop dat in dit artikel genoeg is gesproken over het opkopen van inboedel!

Geef een reactie