Hoe breng je sfeer aan in je interieur met jaloezieën?

Zonwering is noodzakelijk in huis: we willen de kou buitensluiten, de inkijk beperken en een knusse sfeer creëren. Jaloezieën zijn één van de meest bekende soorten zonwering. Vaak wordt bij jaloezieën alleen gedacht aan een simpele, strakke stijl. Dit terwijl deze vorm van zonwering binnen uiteenlopende interieurstijlen past. In dit artikel laten we je zien dat er voor elk interieur passende jaloezieën bestaan, die zorgen voor nét wat meer sfeer in huis.

Industrieel interieur

Heb jij een industrieel interieur vol stoere items en grove materialen? Dan zijn grijze jaloezieën iets voor jou. Gebruik je over het algemeen donkere kleuren in je interieur? Dan is het extra mooi om donkere jaloezieën te kiezen. Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar zelfs zwarte jaloezieën kunnen de sfeer in huis een echte boost geven. Hoe krachtiger de look, hoe beter.

industrieel-interieur

Landelijk interieur

Een landelijk interieur kenmerkt zich door comfortabele meubels, houten elementen en warme kleuren. Ook jaloezieën passen perfect bij dit concept. Door houten jaloezieën te kiezen met een warme, iets donkere kleur, zorg je ervoor dat jouw zonwering perfect bij jouw huis past. Tip: match de kleur hout van de jaloezieën met die van de meubels in de ruimte voor een extra mooi effect.

landelijk-interieur

Klassiek interieur

Bij een klassiek interieur wordt als snel aan een ‘saai’ interieur gedacht. Niets is minder waar: een klassiek interieur kun je juist herkennen aan de rustige look met een chique twist. Heb jij een klassiek interieur maar mis je een eyecatcher in de kamer? Kies dan voor jaloezieën met een bijzonder kleurtje. Je hoeft natuurlijk niet voor een extreem opvallende op donkere kleur te kiezen, ook jaloezieën met een pastelkleur brengen extra sfeer in jouw interieur.

klassiek-interieur

Modern interieur

Strakke lijnen, matchende meubels en verschillende kleurcombinaties. Moderne interieurs zijn geliefd bij zowel jongeren als ouderen. Omdat een modern interieur al snel druk kan ogen, passen witte jaloezieën goed binnen het geheel. Deze jaloezieën vallen misschien minder op, maar matchen wel perfect met de moderne lijnen van de ruimte.

modern-interieur

Natuurlijk interieur

De ‘duurzame’ en natuurlijke look is helemaal in. Zo kun je steeds vaker meubels vinden die gemaakt zijn van gerecycled materiaal en ook kamerplanten zijn terug van weggeweest. Heb jij een natuurlijk en groen interieur? Denk dan eens aan bijpassende jaloezieën. Kies bijvoorbeeld voor jaloezieën met een bamboe-look of voor houten jaloezieën met een grovere look. Duurzaam én sfeervol!

natuurlijk-interieur

Met wat voor jaloezieën zou jij sfeer willen aanbrengen in jouw interieur?

 

1 gedachte over “Hoe breng je sfeer aan in je interieur met jaloezieën?”

Geef een reactie