Het belang van een goed bed

Een goede nachtrust is van levensbelang. Tijdens het slapen herstelt zowel het lichaam als de geest. Gezondheidsproblemen ontstaan als er sprake is van onvoldoende kwalitatieve slaap. Het is dus van belang om de meest ideale slaapomgeving te creëren. Het allerbelangrijkste is een goed bed.

Het ene bed is het andere niet

Uit ervaring kan iedereen wel zeggen dat het ene bed het andere niet is. Maar zijn we altijd wel alert genoeg bij de aankoop van een bed? Het aanbod is gigantisch, maar dit is niet zonder reden. Zoals elk mens uniek is, is ook het best passende bed voor iedereen weer anders. Slaap je lekkerder op een zacht matras of op een hard matras? Heb je het snel warm of juist koud tijdens de nachtelijke uren in bed? Zweet je veel? In welke houding lig je het liefste? Allemaal vragen waar rekening mee moet worden gehouden als het aankomt op de aanschaf van een goed bed.

Onderstel en matras

Een bed bestaat in principe uit een bodem en een matras. Qua bodem zijn er verschillende materialen mogelijk en hierdoor verschillen ventilatie en vering.

Het matras kan tevens bestaan uit veel verschillende materialen. De meest voorkomende matrasvulling is wel schuim waarbij de schuimsoorten zelf ook weer verschillen. Er zijn traagschuim matrassen die bekend staan om de perfecte ondersteuning. Mensen die kampen met rug- of spierklachten, slaaptekort of veel in bed doorbrengen vanwege een langdurig ziektebed zullen er goed aan doen te kiezen uit traagschuim matrassen. Het traagschuim reageert namelijk op de lichaamswarmte waardoor het schuim zachter wordt. Het lichaam zinkt in het matras waardoor de wervelkolom in de meest natuurlijke houding wordt gepositioneerd. Als de voorkeur uitgaat naar een iets harder matras biedt een iets dunnere traagschuim laag uitkomst. Als juist een zacht matras de voorkeur geniet dan kan er worden gekozen uit de collectie dikke traagschuim matrassen. Naast het traagschuim, zijn er ook pocketvering matrassen en koudschuim matrassen.

Om het meest ideale bed uit te kiezen is het belangrijk kennis te maken met de verschillende mogelijkheden. Het kan dan ook raadzaam zijn om een woonboulevard te bezoeken en hier te gaan proef liggen. Indien partners verschillen in voorkeur (wat niet ongebruikelijk is) dan kan er overwogen worden om een bed met twee enkele matrassen aan te schaffen.

Geef een reactie