Geef je keuken een modern interieur

De keuken is een van de belangrijkste kamers in huis. Hier wordt gekookt en gegeten maar we bespreken er ook de dag met elkaar. We brengen daardoor, misschien ongemerkt, veel tijd door in de keuken. Vergeet dit dus niet bij het inrichten! Het zou jammer zijn als je oneindig veel tijd besteed aan het gezellig maken van je woonkamer terwijl je uiteindelijk ook veel in de keuken zit. Als je het liefst veel ruimte in je keuken hebt, kies dan voor een moderne inrichting. Dit artikel laat zien hoe jij je keuken modern in kunt richten.

Waarom een moderne keuken?

Het voordeel van een moderne keuken is dat het veel ruimte creëert. Moderne keukens kenmerken zich door strakke lijnen, gladde afwerkingen en ingebouwde apparatuur. Alle apparaten zijn dus zoveel mogelijk in het interieur geïntegreerd. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat dit voor meer ruimte zorgt. Hoe minder opsmuk, hoe rustiger de ruimte is en hoe ruimer deze lijkt.

Een moderne keuken kan uiteraard een aanvulling zijn op de moderne inrichting in de rest van je huis. Maar heb je bijvoorbeeld een landelijke inrichting? Dan kan een moderne keuken ook prima! Het zorgt dan juist voor een fris contrast.

Het kookeiland: karakteristiek voor een moderne keuken

Denk eens aan welke elementen je echt in een moderne keuken vindt passen. Waarschijnlijk is een kookeiland het eerste wat in je opkomt. Kookeilanden zijn dus ontzettend karakteristiek voor moderne keukens. Dit komt door de manier waarop de ruimte erdoor ingedeeld wordt. Ook zijn het echte blikvangers door de prominente positie in het midden van de keuken.

Een kookeiland heeft vaak een strak design met geïntegreerde kookplaat en spoelbak. Om de rust te bewaren, kies voor een ontwerp en materiaal dat past bij de rest van de keuken. Als je de rest van de keuken al vrij simpel hebt gehouden kun je van het kookeiland ook een leuk accent maken. Een betonnen kookeiland, bijvoorbeeld, staat prachtig in een verder witte inrichting.

Zwevende keukenkastjes

Zwevende keukenkastjes zijn ook erg karakteristiek voor een moderne inrichting. Ze laten de ruimte er groter uitzien omdat de vloer onder de kastjes nog steeds zichtbaar is. Deze kastjes zijn vaak voorzien van greep-loze fronten wat de keuken er strakker uit laat zien.

Modern door retro elementen

Het klinkt misschien raar maar je kunt je keuken ook moderner maken door een retro item toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een retro koelkast, of kleinere apparaten zoals broodroosters. Retro elementen springen er vaak uit door hun opvallende kleur en zijn dus ideaal om accenten mee creëren. Als je meerdere retro items in je keuken plaatst, zorg dan wel dat deze dezelfde kleur zijn. Accenten in verschillende kleuren ogen snel druk en maken het geheel minder modern.

Dit is een gastblog geschreven door Laetitia van Woonblog.eu.

1 gedachte over “Geef je keuken een modern interieur”

Geef een reactie