Een stoer interieur: de boomstamtafel

Tegenwoordig zien we onze woning echt als een toevluchtsoord. Weg uit de drukte in welkom rust en ontspanning. We besteden dan ook steeds meer aandacht aan het interieur en willen hier graag een eigen slag aan geven. Geen massa meer maar een interieur met een persoonlijke touch.  Een van de laatste trends die we zien op het gebied van interieur een sfeer met daarin een vleug stoer en robuust. Een van de items die hier goed bij past en welke je dan ook vaak in dit stoere interieur terug ziet komen is de boomstamtafel. Een robuuste en pure tafel welke zorgt voor een degelijke maar warme look. Erg leuk ook om zelf te maken!

Boomstamtafel

Een boomstamtafel kun je dus zelf maken maar je kunt gerust ook een boomstamtafel bestellen, er zijn diverse woonwinkels welke deze aanbieden. Iedere boomstamtafel is uniek in zijn soort omdat deze echt uit een geheel bestaat. Het bestaat uit een stuk massief hout welke kan worden omgevormd tot salontafel, eetkamertafel of bijvoorbeeld televisiemeubel. De mogelijkheden zijn eindeloos Het belangrijkste is uiteraard dat je de structuur en het geheel kunt zien van het hout. Dat maakt deze juist zo puur en stoer.

Boomstamtafel maken

Een boomstamtafel kan gemaakt worden van verschillende soorten bomen. Het is vooral belangrijk dat het hout stevig is en goed is gedroogd. Anders kan er schimmel ontstaan, iets wat je natuurlijk niet wilt. De afmetingen zijn ook verschillend uiteraard, je kunt deze natuurlijk zo groot of klein maken als dat je zelf zou willen. Uiteraard zit je wel met een maximale afmeting, afhankelijk van de boom. Je haalt dus echt puur natuur in huis. Wanneer je van naturel houdt kun je de boomstamtafel onbewerkt laten maar je kunt deze natuurlijk ook schilderen in de gewenste kleur. Wanneer je na verloop van tijd weer eens iets anders wil kun je deze in een mum van tijd weer een andere kleur overschilderen!

 Wanneer je zelf een boomstamtafel wilt maken kun je deze het beste maken van een stam van een eikenboom. De dikte van de boom is dan uiteraard ook de dikte van het tafeltje welke je zal krijgen, wanneer je deze te klein vindt kun je overwegen meerdere tafeltjes te maken en deze bij elkaar te zetten. Op die manier kun je ook spelen in de hoogte van de tafeltjes. Combineren van meerdere tafeltjes maakt het erg gemakkelijk. Natuurlijk is het erg belangrijk dat je een goed stuk boomstam regelt. Dit kan bij een houthandelaar, via sites als Marktplaats of via de plaatselijke houtzagerij. Belangrijk is dan dat je de schors er af haalt en de bovenkant wat opschuurt zodat je niet snel splinters zal krijgen.