Een nieuwe keuken of toch renoveren?

De keuze om je keuken te renoveren of een nieuwe aan te schaffen is lastig. Dit hangt samen met verschillende factoren zoals de financiële kant en of de keuken renoveren aan je persoonlijke wensen kan voldoen.

Gespecialiseerd bedrijf

Bij een keuken renoveren is een hierin gespecialiseerd bedrijf noodzakelijk, ga daarom op zoek naar een bedrijf bij je in de buurt. Dit zal transportkosten besparen en zorgt voor een gemakkelijke communicatie. Woont u in bijvoorbeeld Friesland ga dan voor keukenrenovatie Friesland op zoek naar bedrijven in uw omgeving zoals www.keukenpakhuys.nl. Laat je persoonlijk adviseren door een bedrijf. Deze bieden vaak de mogelijkheid om gratis vrijblijvend advies te geven, waar vervolgens een offerte uitkomt.

Kosten

De kosten om je keuken te renoveren zijn in vele gevallen goedkoper dan een nieuwe keuken. De onderdelen die in de huidige keuken niet aan vervanging toe zijn kunnen blijven. Het bedrijf hoeft alleen de onderdelen die aan vervanging toe zijn te vervangen. Hoewel dit bij een grote keuken renoveren juist meer kosten met zich mee kan brengen. Dit is ook afhankelijk van wat je precies in de keuken wilt renoveren.

Persoonlijke wensen

Als de wensen van je keuken ver weg staan van de huidige keuken, is het overwegen van een nieuwe keuken interessant. De huidige keukenfronten vervangen is maatwerk en is erg intensief werk. Als de gehele keuken blokken niet meer aan je wensen voldoen heeft het niet veel zin om deze te renoveren. Laat je persoonlijk informeren over de juiste keuze bij de keuken en of je wensen wel werkelijkheid kunnen worden bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

De voor- en nadelen op een rij

De voordelen van een keuken renoveren:

– Kostenbesparend in vele gevallen bij kleine keukens.

– Tijdbesparend zodat je de keuken niet te lang hoeft te missen.

– De huidige leidingen hoeven niet verplaatst te worden.

– Het bedrijf kan uitgaan van de huidige keuken maten.

De nadelen van een keuken renoveren:

– De mogelijkheden zijn niet eindeloos.

– Bij grote keukens kan het zijn dat je duurder uit bent met renoveren.

– Een gespecialiseerd bedrijf is belangrijk, omdat het maatwerk is.

 

Geef een reactie