Duurzaam je huis inrichten

Bij de inrichting van een huis kijken de meeste mensen in eerste instantie naar de stijl van de woning. Hoe een woning er uiteindelijk uit komt te zien is voor veel mensen zeer belangrijk en vaak het eerste waar zij aan denken bij het inrichten van een huis. Echter zijn er ook andere dingen van belang, zoals het gebruikersgemak. Een bank die er geweldig uitziet maar niet lekker zit is natuurlijk niet ideaal. Iets wat de laatste jaren ook bij steeds meer mensen een rol speelt bij de inrichting van het huis is duurzaamheid. We moeten namelijk allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Hier wordt dan ook vaak rekening mee gehouden bij het inrichten van een huis. Duurzaam een huis inrichten kan door meubels te kopen die van duurzame materialen zijn gemaakt. Duurzaam wonen is echter ook van toepassing op zuinig omgaan met energie. Door minder water en gas te verbruiken draag je bij aan een beter milieu en deze doelstelling is prima te combineren met stijl en design.

Wij vroegen de Loodgieter Utrecht tips om duurzaam je huis in te richten.

Minder waterverbruik

Water gebruiken we overal in huis en voor verschillende toepassingen. De toepassingen die water verbruiken zijn van groot belang voor de inrichting van het huis. Zo wordt er door de meeste mensen veel aandacht besteed aan de inrichting van de keuken en de badkamer. Het sanitair in een badkamer verbruikt water en bepaald tevens voor het grootste deel het uiterlijk van de kamer in huis waar we onszelf wassen. De kranen van de gootstenen en douche zijn goede manieren om makkelijk minder water te verbruiken en duurzamer te wonen. Er kan namelijk gebruik gemaakt worden van waterbesparende kranen en douchekoppen. Deze functioneren exact hetzelfde als normale kranen en douchekoppen maar verbruiken een stuk minder water. Ook kan er water bespaard worden door een zuinige wasmachine te kopen met een energielabel A.

Zuiniger met gas omgaan

Zuiniger met gas omgaan en design en stijl voor het inrichten van een huis gaan prima hand in hand. De nieuwe ultra zuinige CV ketels die worden gebruikt om het huis te verwarmen zijn vaak een stuk kleiner en compacter dan eerdere modellen. Dit betekent dat de ketel makkelijk op iedere mogelijke plek in huis kan worden opgehangen en uit zicht worden verborgen. Bovendien verbruiken de nieuwe compacte ketels ook nog eens een stuk minder gas. Een andere manier om duurzamer te wonen is door gebruik te maken van radiatoren die beter de warmte in huis verdelen. Er zijn design radiatoren op de markt die er geweldig uitzien en de woning ook nog eens beter van warmte voorzien. Dubbel glas ziet er niet alleen mooi uit en is veiliger, maar het isoleert de woning beter waardoor er minder gestookt hoeft te worden.

Geef een reactie