Dubbel glas: Altijd doen

De ‘kwestie’ dubbel glas lijkt een uitgemaakte zaak, maar omdat ik merk dat er hierover toch nog wat onwetendheid  bestaat, laat ik in dit artikeltje nog even kort mijn licht schijnen over dit dubbelglas!

Op het moment dat u wilt gaan besparen op de energiekosten is dubbel glas een goed begin. Via de ramen gaat er veel warmte verloren. Deze warmte moet vervolgens door middel van de verwarmingen weer worden bijgevuld. Oftewel er glipt zomaar geld door de ruiten, zeker wanneer deze slecht geïsoleerd zijn. Goede isolatie door het hebben van dubbel glas houdt daarom veel warmte in huis en dan ook direct geld in uw portemonnee.

Soorten dubbel glas

Er zijn verschillende soorten dubbel glas op de markt. Het grootste verschil is de isolatie. In de loop der jaren zijn er steeds beter isolerende ramen op de markt gekomen. Het begint met simpelweg dubbel glas, dit zijn 2 glasplaten met hierin lucht die helpt met isolatie. Nu zijn er soorten zoals HR+, HR++ en driedubbel glas.

De keuze wordt alleen maar groter en daarom vaak ook moeilijker. Het is dus belangrijk om te kijken naar uw eigen situatie en naar het budget. De kosten per m2 zullen per soort variëren. De ruiten die het best isoleren zullen ook direct de duurste zijn. Deze kosten worden dus in de loop der jaren wel terug verdiend. Enkel gaat het erom wat u op dit moment beschikbaar heeft qua budget.

Een glaszetter inschakelen

Om de ruit op de juiste manier te bevestigen is er hulp nodig van een glaszetter. Deze plaatst dagelijks diverse soorten dubbel glas en kan u dus ook verder helpen. Door een glaszetter in te schakelen word het werk professioneel opgeleverd en bent u verzekerd van kwaliteit. U kunt ook altijd advies inwinnen bij dergelijke bedrijven.

Hoe kiest u een geschikte glaszetter?

Een glaszetter kiezen die geschikt is om de ruit te plaatsen, is mogelijk door een vergelijking te maken tussen de diverse glaszettersbedrijven uit de regio. Hierdoor krijgt u inzicht in de kosten die gerekend worden en kan hier de keuze op gebaseerd worden. Natuurlijk is het ook aan te raden om referenties op te vragen. Uiteindelijk kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten van dubbel glas. Simpelweg door vooraf goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden.

1 gedachte over “Dubbel glas: Altijd doen”

Geef een reactie