De voordelen van het kopen van een huis

Wanneer starters de woningmarkt betreden, is de meest gestelde vraag of ze het beste kunnen huren of kopen. Als je serieuze overwegingen maakt om een huis te kopen, kun je het beste advies inwinnen bij een hypotheek adviseur of een financieel adviesbureau zoals Financieel Pakhuys Brabant. Een financieel adviseur kan onafhankelijk advies geven over wat de kosten voor het kopen van een woning zijn, en hoeveel u precies kunt lenen. Dan kun je meteen voor jezelf opmaken of je een woning wilt kopen of huren. Als je kopen met huren vergelijkt heeft het kopen van een huis verschillende voordelen, hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van kopen:

Jouw eigendom
Als je een huis koopt, is het huis jouw eigendom,  je kunt dan zelf kiezen of je wilt verbouwen, of je je huis wilt veranderen of er andere aanpassingen aan wilt doen. Natuurlijk moet dit geheel binnen de kaders van de wet blijven. Veel  starters kiezen er voor om verbouwingen toe te passen, waarmee ook de waarde van het huis stijgt.

Voordeliger
Bij het kopen van een huis betaal je vaak maandelijks een betaald bedrag, waarmee je je huis aan het aflossen bent. En ondanks dat we de afgelopen jaren in een crisis hebben gezeten, gaat men er over het algemeen van uit dat de waarde van een huis in de loop der jaren toeneemt. Bij de verkoop van het huis is de overwaarde sowieso voor jou, daarnaast kun je de woning ook als een soort spaarpot zien, waar je elke maand een bedrag in stopt. Wanneer je lang genoeg betaald, kun je het huis uiteindelijk schuldenvrij op naam overnemen en daarna natuurlijk ook weer doorverkopen.

Als je een huis huurt, moet je maandelijks een vast bedrag betalen, waar je niets voor terugkrijgt alleen de mogelijkheid om in het huis te wonen. Als gevolg van inflatie, krijg je vaak te maken met een maandelijks bedrag dat alleen maar hoger wordt.

Zelf inrichten hoe jij wilt
Wanneer je een huis koopt kun je het geheel inrichten hoe jij wilt. Je kunt investeren in het bouwen van een nieuwe keuken, met de kleuren of meubels die jij het liefste ziet, waarbij je geen toestemming van de woningbouw of een huurbaas hoeft te vragen.