De nieuwste woontrends voor 2016!

Nieuwsgierig naar de woontrends van 2016? Vele nieuwe trends komen voort uit eerdere trends. Zo is dat dit jaar ook het geval. Echter zijn er ook weer nieuwe elementen te vinden in de woontrends. Voor nieuwe wooninspiratie, hebben we ze je graag voor je op een rijtje gezet.

Woontrend nr. 1: Rond en ovaal in 2016

De woontrends voor 2016 worden bepaald door natuurlijke en zachte vormen en kleuren. Daardoor is het logisch dat je veel ronde en ovale vormen zult gaan terugzien. Deze trends heeft zich afgelopen jaar al ontwikkeld, maar gaat ook zeker doorzetten naar 2016. Ronde en ovale vormen zijn vooral zeer handig in kleine ruimtes, omdat ze minder ruimte innemen. Daarnaast geven ze je interieur net dat beetje extra.

Woontrend nr. 2: Haal de natuur naar binnen

Deze trend is niet nieuw in de branche. Hij is daarentegen juist al een tijd zichtbaar.  Deze trend is vooral goed zichtbaar door het naar binnen halen van groen, zoals planten, groeten en kruiden. Je kunt nog op een andere manier de natuur in huis halen. Namelijk door kleur. In het bijzonder ga je veel groene en blauwe tinten zien in 2016. Voornamelijk flessengroen, mosgroen en lichtere en donkere kleuren blauw met een vergrijsde ondertoon zullen het goed gaan doen. Maar ook de warmere kleuren binnen blauw en groen zijn in trek. Door deze kleuren terug te laten komen op bijvoorbeeld je muur of in de meubels, haal je op een leuke manier de natuur in huis.

Een andere vorm van de natuur in huis halen is door natuurlijke materialen in je interieur te betrekken. Metalen zoals (rosé)koper, goud, platina, tin en lood komen veel terug in de woontrends van 2016. Materialen zoals hout, wol en linnen zorgen voor een rustige en natuurlijke sfeer in huis! Probeer eens een lekkere bank, met wollen kussens en een teakhouten salontafel te combineren met een koperen hanglamp!

Woontrend nr. 3: Okergoud ‘kleur van het jaar 2016’

Okergoud is uitgeroepen tot dé kleur van het jaar 2016 op het gebied van woontrends. In 2015 won de kleur ‘koper oranje’ deze titel. Okergoud is daardoor een logische opvolger. Deze kleur kan overal worden gebruikt: in de accessoires, in de meubels of op de muur. Naast dat okergoud een warme kleur is, is het ook een chique kleur met veel uitstraling. Okergoud kan ook met veel andere kleuren worden gecombineerd.

Wooninspiratie voor de nieuwste trends opdoen?

In woontijdschriften of op internet, zoals Pinterest en woonblogs, barst het al van afbeeldingen en tips van deze nieuwe woontrends. Door deze informatiebronnen te bekijken, doe je leuke wooninspiratie op voor in je eigen woning. Let wel op dat je niet teveel stijlen gaat mixen, dan wordt je woning namelijk erg druk. Succes, maar vooral veel plezier!

Geef een reactie