CV ketel onderhoud: waar op letten!

Laat je Cv-ketel onderhouden door een getrainde loodgieter. Er zijn een aantal reden waarom het belangrijk is dat er regelmatig Cv-ketel onderhoud wordt uitgevoerd. De belangrijkste reden is de veiligheid. Een Cv-ketel verbruikt immers grote hoeveelheden gas en wanneer de ketel niet regelmatig onderhouden wordt is er geen manier om op tijd te ontdekken als er een probleem is met de ketel. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan die soms levensbedreigend kunnen zijn. Laat daarom regelmatig je Cv-ketel onderhouden, zodat je met een gerust hart ’s avonds naar bed kunt gaan.

Bespaar geld door regelmatig onderhoud

Onderhoud aan de Cv-ketel is niet alleen van belang om eventuele gevaarlijke situaties met de ketel bijtijds te signaleren, maar kan je ook geld besparen. Na verloop van tijd zal namelijk het rendement van iedere Cv-ketel steeds iets verder achteruit gaan. Regelmatig onderhoud door een loodgieter kan ervoor zorgen dat je geld op je energie rekening bespaart. De loodgieter zal namelijk tijdens het onderhoud ervoor zorgen dat de ketel weer optimaal wordt afgesteld en met een zo hoog mogelijk rendement je huis verwarmt.

Sluit een onderhoudscontract af

Nederlandse huishoudens zijn gedurende grote periodes van het jaar sterk afhankelijk van de verwarming in huis. Niet alleen om het water in de douche tot een aangename temperatuur te verwarmen, maar des te meer om het huis warm te blijven houden. Eens een koude douche moeten nemen of de afwas met koud water doen is nog wel te overkomen. Echter wanneer het buiten onder het vriespunt is dan wil je zeker niet zonder verwarming in huis komen te zitten.

Nu kan je een deel van de onderhoudswerkzaamheden aan een Cv-ketel best zelf uitvoeren, zoals het bijvullen van de ketel. Je kan echter ook tegen problemen aanlopen waarbij je niet zonder de hulp van een professional kunt. Wanneer je een onderhoudscontract hebt voor je Cv-ketel dan zal de loodgieter op ieder moment paraat staan om je problemen op te lossen. Doordat de prijs van een onderhoudscontract van tevoren is vastgelegd kom je op deze onvoorziene momenten ook niet opeens voor grote kosten te staan.

2 gedachten over “CV ketel onderhoud: waar op letten!”

  1. Ik heb het wel geweten, door slecht onderhoud van mijn cv ketel, heb ik vroegtijdig een nieuwe moeten kopen. Daarnaast had het mij ook nog eens gevaar kunnen opleveren. Bij mijn nieuwe ketel heb ik een onderhoudscontract afgesloten en ben ik verzekerd van goede service. Ik raad dit dan ook iedereen aan!

Geef een reactie