Creëer een huiselijke woonkeuken

Wanneer je denkt aan de woorden ‘inrichting’ en ‘interieur’, dan ben je al snel geneigd om alleen aan de woonkamer te denken. Toch brengen we ook flink wat tijd in onze keukens door, het is daarom dus ook niet zo vreemd dat zogenaamde ‘woonkeukens’ de laatste tijd steeds populairder worden.

Bij een woonkeuken trekken we de woonkamer en de keuken eigenlijk samen. De keuken wordt dus niet meer als een losstaande (en slechts functionele) ruimte gezien maar neemt een steeds belangrijkere rol binnen de woning in en kan worden gebruikt om in te koken, te eten, te lezen en te ontspannen.

woonkeuken

Om ervoor te zorgen dat de woonkeuken een natuurlijke plek binnen je woning inneemt, is het van belang dat de keuken ook echt aansluit op de rest van het huis.  Dit houdt dus in dat je bepaalde kleuren uit de woonkamer ook in de keuken moet laten terugkomen en dat er ook leuke accessoires te vinden zijn. Zet dus geen simpele afvalbak in de keuken neer, maar kies bijvoorbeeld voor een mooie stijlvolle Wesco kickmaster.  Een dergelijke pedaalemmer kan als een echte eyecatcher fungeren!

Door middel warme materialen (zoals hout) kun je ervoor zorgen dat er ook daadwerkelijk een huiselijke sfeer in de woonkeuken ontstaat. Door het plaatsen van wat magazines en het ophangen van wat leuke foto’s ontstaat er echt een woonkamersfeer. Je maakt het natuurlijk helemaal af door voor vloerverwarming te kiezen, mits het budget dit natuurlijk toe laat… En vergeet ook de verlichting niet, een eenvoudige TL-balk zorgt natuurlijk niet voor de knusse omgeving waarnaar we op zoek zijn!

Wanneer je echt wilt genieten van je woonkeuken, dan is het belangrijk om deze wel schoon te houden. Laat de afwas dus geen dagen staan en berg alle pannen weer netjes in de kastjes op nadat je deze hebt gebruikt. Je kunt er natuurlijk ook juist voor kiezen om de pannen ergens opvallend op te hangen, vooral wanneer je over een mooie pannenset beschikt kan dit een speels effect geven (het blijft immers ook nog gewoon een keuken).