Wat zijn de beste sloten voor uw woning?

Slot woning

Er zijn tegenwoordig gigantisch veel verschillende sloten op de markt. Het kan daardoor nagenoeg ondoenlijk zijn om het juiste slot voor de juiste situatie uit te kiezen. Gelukkig geeft de Slotenmaker in Barendrecht enkele tips om toch dat beste slot te vinden.

Kies voor het SKG keurmerk

Sinds een poos is het SKG keurmerk actief. Dit keurmerk wordt gedragen door hang- en sluitwerk dat voldoende veilig wordt geacht. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie varianten van het keurmerk.

Allereerst is er het SKG keurmerk met een waardering van één ster. Dit is de laagste waardering die er is voor sloten met dit keurmerk. Het houdt in dat het slot niet als zelfstandig inbraakwerend mag worden beschouwd. Dat houdt weer in dat het slot niet alleen mag worden gebruikt, maar moet worden vergezeld met een slot van gelijke of betere sterkte, om toch voor een solide beveiliging te zorgen.

Daarnaast zijn er sloten met een SKG keurmerk met twee sterren. Dit houdt in dat het slot zwaar inbraakwerend is. Een dergelijk slot kan zelfstandig worden gebruikt en zal in dat geval minimaal drie en maximaal vijf minuten een inbreker tijdens het inbreken kunnen tegenhouden.

Tenslotte zijn er nog SKG sloten met een waardering van drie sterren. Deze sloten kunnen eveneens zelfstandig worden toegepast en zijn extra zwaar inbraakwerend. Dat houdt in dit geval in dat de inbrekende inbrekers minimaal vijf minuten worden vertraagd.

Zo sterk als de zwakste schakel

Houdt u er terdege rekening mee dat de beveiliging altijd zo sterk is als de zwakste schakel. Kiest u voor een goede beveiliging van de voordeur, zorg er dan ook voor dat de ramen goed beveiligd zijn en de inbreker ook niet zomaar via de achterdeur naar binnen kan. Zorg dat die beveiliging altijd in evenwicht is.

Geef een reactie