Badkamer verbouwen: kosten

Zo nu en dan moet de badkamer verbouwd worden. Dit is meestal omdat de badkamer verouderd is naar huidige maatstaven of omdat de badkamer een verouderde stijl heeft. Maar wat kost zo’n ingreep eigenlijk? Dat is moeilijk te zeggen, omdat het van veel factoren afhangt. Maar toch willen hier kort een ruwe indicatie geven, zodat je een beetje weet hoeveel het gaat kosten!

Allereerst hangt het ervan af of je gaat verbouwen of dat je een hele nieuwe badkamer gaat nemen. De eerste optie is bijna altijd goedkoper dan de tweede optie.

Nieuw

Een eenvoudige nieuwe badkamer kost wat de materialen betreft gemiddeld zo’n € 4000 tot € 5000. Je kunt natuurlijk ook voor en luxere variant gaan (duurdere materialen: luxere meubels, luxere tegels, enzovoorts), dan moet je al snel rekenen op zo’n € 10.000. Let op! Dit zijn alleen de materialen. Met installatie kost een eenvoudige, ‘basic’ badkamer zo’n € 9.000, terwijl een luxe badkamer zo rond de € 15.000 – 22.000 zal liggen.

Overigens neemt de installatie van een nieuwe badkamer meestal een dag of 12 – 17 in beslag.

Je kunt natuurlijk besparen op de materialen, want er zijn echt wel goedkope tegels op de markt. Maar besef wel dat goedkoop duurkoop is, zeker bij zo iets als een badkamer (omdat je dit vaak gebruikt).

Opknappen

De kosten van het verbouwen en opknappen van een badkamer, hangt uiteraard af van wat je allemaal wilt opknappen en van welke materialen je kiest. Om de kosten toch een beetje inzichtelijk te maken, kunnen we het beste de kostprijs van de onderdelen opsplitsen. Merk wel op dat dit weer indicatieve kosten zijn en dat er uitgegaan wordt van een standaard badkamer. Van aannemer tot aannemer kunnen de kosten bovendien best wel uiteenlopen (vraag daarom ook altijd meerdere offertes op!).

Vloer: € 300 – 900
Wanden: € 500 – 1500
Leidingen: € 500
Verwarming: € 500 – 2.000
Verlichting: € 200 – € 600
Sanitair: € 3.000 – 10.000

 

4 gedachten over “Badkamer verbouwen: kosten”

  1. Interessant artikel! Ik heb mijn badkamer laten verbouwen en dit artikel geeft goed inzicht op wat je ongeveer kan verwachten betreft de kosten en de tijd die het in beslag neemt. Daar schrok ik wel van want, ik dacht dat het na een weekje wel voor elkaar was. Maar dat was helaas niet het geval.

  2. Ik heb laatst ook m’n badkamer laten verbouwen, maar wat een gedoe is dat. Dacht dat het zo geregeld was, maar heb een week bij de buren moeten douchen. Uiteindelijk mag het eindresultaat er wel zijn gelukkig!

Geef een reactie