Amsterdam apartments zijn in opmars

Vroeger gingen veel toeristen en expats in een hotel zitten als ze in onze hoofdstad op bezoek kwamen. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van verschillende zogeheten short stay opties. Door te zoeken naar Amsterdam apartments bekijken steeds meer buitenlanders de mogelijkheid om op reis toch nog een thuisgevoel te hebben. Het gaat namelijk om apartments die al volledig zijn ingericht, waardoor het erg prettig wordt om in Amsterdam te overnachten. Daardoor gaat het meer op wonen dan op logeren lijken.

Het is voor sommige mensen prima om in een hotel te slapen. Er wordt gezorgd voor ontbijt, lunch en diner. Een nadeel is dat de meeste hotels erg onpersoonlijk zijn. Het lijkt soms meer op een slaapfabriek dan op een thuis. Voor mensen die dit vervelend vinden is short stay ideaal. Een eigen apartment/appartement, en wanneer dat nodig is midden in de stad, die een prettig huiselijk gevoel uitstraalt. Natuurlijk zal er wel zelf voor eten moeten worden gezorgd, maar het er kan natuurlijk ook voor worden gekozen om lekker buiten de deur te gaan eten.

Alle woningen zijn uitgerust met een aantal basisopties. Zo zijn er altijd mogelijkheden om te koken en om gebruik te maken van verschillende media, zoals televisie en internet. Deze laatste feature maakt een appartement ook geschikt om in te werken. Deze manier van het nieuwe werken biedt veel meer rust en ruimte dan wanneer dit buiten de deur moet worden gedaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de opmars voorlopig nog niet te stuiten is.

Short stay zal de komende tijd alleen maar in populariteit toenemen. Het is namelijk niet alleen een goede mogelijkheid voor mensen die naar tijdelijke woonruimte zoeken, maar ook een kans voor mensen die regelmatig op reis gaan en in Amsterdam een appartement hebben. Door de crisis kan iedereen wel een kleine financiële steun gebruiken, dus steeds meer woningbezitters kiezen ervoor om hun appartment beschikbaar te stellen voor gasten die daarvoor willen betalen. Het klinkt wellicht cliché, maar er is daardoor zeker sprake van een win-win situatie. Zowel de bezoekers van Amsterdam als haar inwoners hebben zo een mooie kans om vraag en aanbod met elkaar te laten versmelten.