5 tips om zo goedkoop mogelijk te verhuizen

Een verhuizing levert vaak veel stress op. Door jezelf goed voor te bereiden en van te voren goed na te denken over je verhuizing, minimaliseer je de kans op problemen tijdens je verhuizing. In dit artikel vind je 5 correcte tips waar je op moet letten voor een succesvolle en zo goedkoop mogelijke verhuizing.

1. Begin op tijd en plan goed

Een goede planning is het halve werk. Door van tevoren goed na te denken over wat je precies wilt verhuizen, wanneer je precies wilt verhuizen, hoeveel mankracht en materiaal je nodig hebt, kom je goed beslagen ten ijs. Maak een nauuwkeurige inschatting van het aantal kubieke meter dat je wilt verhuizen en een goede tijdsplanning. Neem deze door met je verhuisbedrijf en zorg dat je achteraf niet voor verassingen komt te staan.

2. Werk nauwkeurig

Bij een goedkope en snelle verhuizing is het essentieel dat je nauwkeurig werkt. Zorg voor voldoende dozen en vulmaterialen, pak elke kamer apart in en schrijf op de doos naar welke kamer de doos moet. Dit scheelt veel tijd bij het uitpakken omdat de dozen dan meteen in de goede kamer terecht komen. Dan hoef je ze maar 1 keer te verplaatsen. Werk ook de verhuizing van de grote opbjecten uit en denk hierbij aan de details. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je trommel van je wasmachine is vastgezet, dat je slinger uit de klok is gehaald en dat je belangrijke papieren bij de hand houdt.

3. Zorg voor een goed verhuisbedrijf

Een goed verhuisbedrijf is essentieel voor een succesvolle verhuizing. Zorg dat je van tevoren doorneemt hoeveel je wilt verhuizen en hoeveel tijd en mankracht je van beide kanten inplant. Dit voorkomt dat je achteraf wordt geconfronteerd met een naheffing omdat de inschatte tijd veel te laag was. Een goede verhuizer heeft veel ervaring en kan een nauwkeurige inschatting maken wat je nodig hebt. Pas op voor onrealistische schattingen en gebruik je gezonde verstand. Vergelijk verschillende offertes. Kijk voor een goedkope verhuizer bij jouw in de buurt bijvoorbeeld eens bij De Goedkope Verhuizer.

4. Reserveer een plaats voor de verhuiswagen

Vaak vergeten maar essentieel voor een snelle succesvolle verhuizing: een goede parkeerplaats voor de verhuiswagen. Wanneer je straat vol staat en je niet dicht bij je huis kunt parkeren, wordt verhuizen een lastige opgave. Zorg er daarom voor dat je tijdig parkeerplaatsen (of de stoep) afzet voor de verhuiswagen. Doe dit zowel bij je oude als bij je nieuwe huis. Hierdoor hoef je zo min mogelijk te sjouwen met je spullen en dit verlaagt de verhuistijd en de verhuiskosten aanzienlijk.

5. Adreswijziging

Geef tijdig je nieuwe adres door. Maak een lijst van alle instanties die je een verhuisbericht moet sturen. Doe ik ook tijdig om te voorkomen dat je post nog naar je oude adres gaat waardoor je belangrijke post mist. Je kunt ook een tijdelijke verhuisservice aanvragen bij PostNL, zij sturen je post dan automatisch door naar je nieuwe adres. Vergeet de adreswijzingen ook niet door te geven aan minder belangrijke instanties zoals je sportvereniging of goede doelen waar je lid van bent.

 

2 gedachten over “5 tips om zo goedkoop mogelijk te verhuizen”

  1. Er zijn meerdere goede verhuisbedrijven, maar die zijn soms moeilijk te onderscheiden van de slechte. Ik heb zelf meegemaakt dat we een heel slecht verhuisbedrijf gebruikten. Uiteindelijk nog een deel van de kosten vergoed gekregen, maar daar doe ik geen zaken meer mee! Heb jij nog anders tips voor het vinden van goede verhuizers?

Geef een reactie