5 simpele tips met grote impact op de sfeer in huis

Interieur

Kleine veranderingen hebben vaak grote invloed op de sfeer in huis. Interieur designers weten dan ook feilloos hoe ze simpel en snel sfeer en warmte kunnen toevoegen aan een ruimte. Een aantal simpele basisregels waarmee je elke ruimte die huiselijke gezelligheid geeft. En die paar unieke toevoegingen maken jouw huis tot een warm en gezellig thuis. Dat is wel zo prettig, want je kunt alleen echt goed ontspannen wanneer je helemaal op je gemak voelt in een ruimte. Kan jouw huis wel wat extra sfeer gebruiken? Lees onze tips dan zeker even door!

Ga voor een duidelijk kleurenpalet

Hier gaat het bij de meeste interieurinrichting vaak al mis. Er wordt niet gekozen voor een duidelijk kleurenpalet. Dat zorgt vaak voor een wat onsamenhangend geheel. En het zijn daarbij niet alleen de kleuren, maar ook de materialen die bepalend zijn. Maak dus van tevoren een moodboard met de kleuren en materialen van jouw keuze en wijk daar niet vanaf. Voor een warme sfeer zijn lichte zandtinten die je in verschillende schakeringen gebruikt altijd een goede keuze. Dat zorgt voor een adembenemend geheel.

Kies de juiste, warme sfeerverlichting

Verlichting is allesbepalend wanneer het gaat om de sfeer en warmte in een ruimte. Daarom is dit ook altijd één van de belangrijkste elementen in je interieur. De juiste sfeerverlichting in combinatie met wat kaarsen zorgt al voor een heerlijke sfeer. Vaak denken we alleen na over het design van de lamp. Maar het is eigenlijk veel belangrijker om na te denken over het aantal lampen je nodig hebt, wat voor soort licht ze geven en welke sfeer je wilt neerzetten. Maak daarom altijd een verlichtingsplan. Je maakt dan een plattegrond waarin je aangeeft waar je de lampen wilt plaatsen en hoe sterk elke lamp moet zijn: basis-, accent- en sfeerverlichting. Vind je het milieu belangrijk? Kies dan voor lampen met een dikke E27 fitting. Die gaan wel 50x langer mee!

Voeg warmte toe aan koele kleuren en materialen

Koele materialen zoals staal, glas en beton zijn zeer trendy de laatste jaren. Ook qua kleurenpalet zien we veel koelere tinten zoals grijsblauw en legergroen. Een veelvoorkomende misser daarbij is dat we vergeten om wat extra warmte toe te voegen. Maar een ruimte met alleen maar beton, staal en glas, voelt al snel wat kil en koel aan. Voeg bij deze materialen en kleuren dus altijd de nodige warmte toe. Dat kan bijvoorbeeld met een wandlamp met warme sfeerverlichting op een accentmuur of door een combinatie met materialen als hout, riet en rotan. Maar ook wat kleuraccenten in een warmere tint kunnen daarbij helpen.

Gebruik veel fluffy plaids, kussens of een kleed

Textiel is één van de beste manieren om warmte en knusheid toe te voegen aan een ruimte. Plaats in een kille of wat lege ruimte wat plaids en een fluffy kleed en je zult zien dat deze ruimte direct totaal anders aanvoelt. Vooral zachte, harige en hoogpolige varianten zorgen voor dit effect. Kies het textiel wel passend in de kleuren en stijl van de ruimte en gooi ook niet je hele bank vol met kussens. Een paar zijn meer dan genoeg.

Plaats de juiste accenten met planten en bloemen

En nee, daarmee bedoelen we geen rij Sanseveria’s voor het raam of een bosje tulpen in een vaas. Denk aan een mooie designvaas op je keukeneiland met een bos wilde bloemen. Of een mooie tropische plant met groot blad op een houten krukje. Zorg dus voor mooie details met planten en bloemen die echt verschil maken. Ook colour blocking kan heel fraai zijn. Dus bijvoorbeeld een gemengd boeket met zalmroze bloemen voor je legergroene accentmuur.

1 gedachte over “5 simpele tips met grote impact op de sfeer in huis”

Geef een reactie